Skip to main content

What criteria, if any, did the Minister use to assess prospective appointments to the Teaching Council Governing Council?

Answered Question 4960 (2026)
Question published
Reply lodged

Asked by

Willow-Jean Prime

List MP · Labour Party

Question

  • What criteria, if any, did the Minister use to assess prospective appointments to the Teaching Council Governing Council?

Answered by

Hon Erica Stanford

Member for East Coast Bays · National Party · Minister of Education

Answer

Assessment of candidates is undertaken by the Ministry of Education (the Ministry) in accordance with section 476 of the Education and Training Act 2020 and relevant gazette notices. The advice provided by the Ministry informs my final decisions on candidates which then goes through a Cabinet process.