Skip to main content

In what circumstances would it be appropriate to charge for replying to Official Information Act requests made to their office, or agencies for which the Minister is responsible?

Answered Question 3803 (2026)
Question published
Reply lodged

Asked by

Camilla Belich

List MP · Labour Party

Question

  • In what circumstances would it be appropriate to charge for replying to Official Information Act requests made to their office, or agencies for which the Minister is responsible?

Answered by

Rt Hon Winston Peters

List MP · NZ First · Minister for Rail

Answer

Refer to section 15 of the Official Information Act and to relevant guidance from the Ombudsman.