Skip to main content

Has the Minister or their staff had any discussions with any officials who planned to charge for replying to Official Information Act requests and if so, what advice, if any, did they provide those officials?

Answered Question 3724 (2026)
Question published
Reply lodged

Asked by

Camilla Belich

List MP · Labour Party

Question

  • Has the Minister or their staff had any discussions with any officials who planned to charge for replying to Official Information Act requests and if so, what advice, if any, did they provide those officials?

Answered by

Rt Hon Christopher Luxon

Member for Botany · National Party · Minister responsible for Ministerial Services

Answer

In addition to my response to written question 3722 (2026), I have had no discussions nor received any advice from Ministerial Services or any officials regarding charging for replying to Official Information Act requests under section 15 of the Act.