Skip to main content

In what circumstances would it be appropriate to charge for replying to Official Information Act requests made to their office, or agencies for which the Minister is responsible?

Answered Question 3684 (2026)
Question published
Reply lodged

Asked by

Camilla Belich

List MP · Labour Party

Question

  • In what circumstances would it be appropriate to charge for replying to Official Information Act requests made to their office, or agencies for which the Minister is responsible?

Answered by

Hon Chris Bishop

Member for Hutt South · National Party · Minister for Infrastructure

Answer

I refer the Member to section 15 of the Official Information Act and the relevant guidance from the Ombudsman.