Skip to main content

Are ministerial self-drive vehicles permitted to be used for private purposes, and if so, is any contribution required from the Minister? and 1 other question

Answered 33904, 33912 (2026)
Questions published
Reply lodged

Asked by

Lemauga Lydia Sosene

Member for Māngere · Labour Party

Questions

  • 33904

    Are ministerial self-drive vehicles permitted to be used for private purposes, and if so, is any contribution required from the Minister?

  • 33912

    Is any Minister currently allocated more than one self-drive vehicle, and if so, which Ministers and how many?

Answered by

Rt Hon Christopher Luxon

Member for Botany · National Party · Minister responsible for Ministerial Services

Answer

Yes. Under clause 2.3 of the Ministers Travel Services within New Zealand Determination 2023, Ministers are entitled to one self-drive vehicle for use at the Minister’s discretion. No contribution is required.