Skip to main content

Further to his reply to Question 25824 (2026), how many, if any, of the consent applications lodged by Kāinga Ora since 30 June 2025 where processing timeframes for resource consents have not been met within the statutory periods set out in the Resource Management Act 1991 were publicly notified applications and how does that figure breakdown by council? and 2 other questions

Answered 30993, 30994, 30996 (2026)
Questions published
Reply lodged

Asked by

Kieran McAnulty

List MP · Labour Party

Questions

  • 30993

    Further to his reply to Question 25824 (2026), how many, if any, of the consent applications lodged by Kāinga Ora since 30 June 2025 where processing timeframes for resource consents have not been met within the statutory periods set out in the Resource Management Act 1991 were publicly notified applications and how does that figure breakdown by council?

  • 30994

    Further to his reply to Question 25824 (2026), how many, if any, of the consent applications lodged by Kāinga Ora since 30 June 2025 where processing timeframes for resource consents have not been met within the statutory periods set out in the Resource Management Act 1991 were limited notified applications and how does that figure breakdown by council?

  • 30996

    Further to his reply to Question 25824 (2026), how many, if any, of the consent applications lodged by Kāinga Ora since 30 June 2025 where processing timeframes for resource consents have not been met within the statutory periods set out in the Resource Management Act 1991 were non-notified applications and how does that figure breakdown by council?

Answered by

Hon Chris Bishop

Member for Hutt South · National Party · Minister of Housing

Answer

Kāinga Ora – Homes and Communities advises me that it does not centrally record this information, and it is not possible to provide this information without diverting a significant amount of staff resources from their core duties. In accordance with Speaker’s Ruling 210/6, I consider that the time and expense of answering the Member’s question is not in the public interest. This is also my answer to WPQs 30994 and 30996 (2026).