Answered
Question 20110 (2026)
- Question published
- Reply lodged
Bookmark
Asked by
Ricardo Menéndez March
List MP · Green Party
Question
-
Further to Written Question 6242 (2026), is “fleeing” assessed solely on observed behaviour, or are officers required to establish intent before relying on section 328 of the Immigration Act 2009?
Answered by
Hon Erica Stanford
Member for East Coast Bays · National Party · Minister of Immigration
Answer
If the Member is able to provide me with an example where the observed behaviour of "fleeing" does not establish an intent to flee then I will be better placed to answer his question.